Smukt beliggende vandmølle i landsbyen Rolsted. Mølleriet fra 1918 står endnu, og af og til producerer vandturbinen strøm. Nyd årstidernes skiften i ferielejligheden med udsigt til den store naturskønne og børnevenlige have.

Jorden bliver drevet økologisk, og om sommeren er der kvæg på græs.Se billeder fra Mølledag 2017 Pressemeddelse 2021

Bed and Breakfast Guide

Odense Politiorkester ved Rolfsted Mølle den 19. juni.

Traditionen tro åbner Rolfsted Mølle søndag d. 19. juni 2022 for publikum på Dansk Mølledag i tidsrummet fra 10.00 til 16.00 med gratis adgang – i år kommer også Odense Politiorkester, der har en historisk tilknytning til Rolfsted Mølle.
I årene efter 2. verdenskrig spillede orkesteret hvert år til Sct. Hans før bålet blev tændt på engen. En af grundene var, at Rolfsted Mølle havde hjulpet Politiets Modstandstyrker.
Dagen igennem er der i den store have gratis aktiviteter og lege for børn og voksne, både pandekagebagning, gamle lege, tur på ponyryg og en køretur med traktor og vogn ud over markerne. Man kan prøve at smede på feltesse, prøve pileflet og gammeldags rebslagning og se fine fjernstyrede modeller af lastbiler køre rundt i haven.
Igen satses på det populære ”ande-ræs” i åen der løber gennem haven, og hvor alle kan deltage – her udloves fine præmier, som er doneret af lokale handlende og virksomheder.
Mølleren fortæller under rundvisninger om Rolfsted Vandmølles historie, samt demonstrerer møllens funktion, og den gamle turbine fra 1918 laver stadig elektricitet, når vandstanden er høj nok.
På gårdspladsen vil der være udstillet adskillige ældre køretøjer både biler, MC og knallerter, og i marken udstilles veteran traktorer mm.
Man kan medbringe madkurven som kan nydes til den rislende lyd fra Vindinge å som slynger sig igennem den smukke have.
Dagen gennemføres med frivillig hjælp fra møllevennerne samt en gruppe naboer. Der er gratis adgang til en uforglemmelig mølledag på Skindegyde 2 i Rolsted, 5863 Ferritslev.

Læs Jens' beretning om politiorkestrets tilknytning til møllen