Smukt beliggende vandmølle i landsbyen Rolsted. Mølleriet fra 1918 står endnu, og af og til producerer vandturbinen strøm. Nyd årstidernes skiften i ferielejligheden med udsigt til den store naturskønne og børnevenlige have, hvor de små geder Nutella og Franz er flyttet ind.

Jorden bliver drevet økologisk, og om sommeren er der kvæg på græs.


Se billeder fra Mølledag 2017

Skolen skinnede på Mølledagen i Rolfsted.

Det er blevet en tradition at møde til åbent hus og mølleri på Rolfsted Mølle, og i år til Dansk Mølledag kom mere end 200 besøgende strømmende til og aktiviteterne for både børn og voksne var populære.

I mølleriet var temaet i år de gamle mål og mundheld om både skæpper – potter og tønder sammen med historier om, hvorledes møllen tidligere var central i landsbyens liv. Også i år kunne børnene prøve at male deres eget mel og valse havregryn. Økomølleriets bil solgte også produkter fra Rolfsted Mølles økologiske marker, der i år stod malerisk med de mange røde valmuer i kornet. Dette blev nydt på de mange ture med veterantraktor og vogn.

På gårdspladsen var der igen en udstilling af fine ældre køretøjer – lige fra traktorer, knallerter, MC til fine veteranbiler, alle udstillet af nabolaget. I år gav Skjellerupegnens Folkedansere en fin opvisning iført flotte folkedragter.

Haven summede af aktivitet og atter i år kunne man prøve gammeldags lege i form af bl.a. hesteskokast, styltegang, dåsekast, slå-søm og børnene kunne se hvordan bierne bor i bikuben og producerer honning.

Ved bålet sørgede spejderne fra Grøndalsgruppen for at alle kunne lave sig en pandekage – og i år kunne man smage hjemmebrygget øl efter gammel opskrift. Mange fik prøvet at ride på hesten i engen og som nyt i år var gav Hudevad Smedie mulighed for at smede, og desuden kunne man både se og selv prøve pileflet. Det nyetablerede lille glasværksted holdt også åbent.

Møllevennerne fra nabolaget stod for planlægning og udførelse af selve dagens indhold, og dagen blev afsluttet med fælles spisning med de mange frivillige medhjælpere og naboer, og vi takker for støtte fra både Superbrugsen, Fakta og Økomølleriet m.fl.